Απολαύστε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, της 25ης Μαρτίου, στο εστιατόριο μας!
22/03/2016    Απολαύστε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, της 25ης Μαρτίου, στο εστιατόριο μας!

Καλησπέρα σας
Αυτήν την Παρασκευή 25η Μαρτίου, μετά την παρέλαση, στο εστιατόριο μας μπορείτε να απολαύσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά

Λίγα λόγια για την ιστορία του εθίμου: 

Ως έθιμο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε και ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

Ο μπακαλιάρος ήρθε στη χώρα μας, τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας. Με εξαίρεση τα νησιά, όπου υπήρχε πάντα φρέσκο ψάρι, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος ήταν η φθηνή και εύκολη λύση. Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες.

Μπακαλιάρος 25η Μαρτίου